Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

A POSTMORTEM ANALYSIS


ΜΙΑ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

"Ο γέγονε γέγονε"; όχι βέβαια! Σημασία έχει να αναλύει κανείς τα λάθη του για να μη τα ξανακάνει στο μέλλον.
Τι έφταιξε λοιπόν και κάναμε 20λεπτά και άλλα τόσα επιστροφή λάθος διαδρομή.
Και καλά ήταν πρωί, σχετικά ξεκούραστοι και με άριστες συνθήκες καιρού....αλλιώς?
Βέβαια στην "μεταθανάτια ανάλυση" όλα φαίνονται απλά όταν εξηγούνται !




1ο) ΔΕΝ ακολουθήσαμε την αρχική συμφωνημένη διαδρομή και τις οδηγίες της που ήταν να αφήσουμε το αμάξι στο πλάτωμα του Χιονοδρομικού Κέντρου και να πιάσουμε το μονοπάτι που ξεκινούσε από το καταφύγιο Α σύμφωνα με τις οδηγίες.(βλ. χάρτη με κόκκινο)
Αντ' αυτού κάναμε ένα ημικύκλιο με το αμάξι στο οροπέδιο και αφού βρεθήκαμε σε μακρυνό σχετικά σημείο από το καταφύγιο Α, προτιμήσαμε να ρωτάμε διαφόρους πως θα παμε στο Σπήλαιο Ερμή.
Στο σημείο που τους ρωτούσαμε ήταν φυσικό να μας λένε να πάμε από άλλη διαδρομή ! και μάλιστα ΕΚΤΟΣ μονοπατιού από χωματόδρομο.(βλ. στο χάρτη με μαύρο)

2ο) ΔΕΝ κατανοήσαμε την κατατοπιστική πινακίδα με τα βέλη της από την νέα διαδρομή που ακουλουθούσαμε πια.
Η πινακίδα ήταν σε διχάλα και έδειχνε "απάνω και μετά αριστερά για Λαιμό-ΚαταφύγιοΑ, 1,5 ώρα" και "ίσια για Σπήλαιο Ερμή 1 ώρα". Εμείς πήραμε την αριστερή αντί την δεξιά.
Η αριστερή μας έβγαλε στο "σημείο καλής θέας"(βλέπε χάρτη), ενώ αν παίρναμε τη δεξιά (έστω κι αν η πινακίδα θάπρεπε νάχει το βέλος να δείχνει πλαγίως δεξιά) θα μας έβγαζε στην άλλη πινακίδα πούλεγε "αριστερά για Λαιμό-Καταφύγιο Α", "κάτω για Σπήλαιο", "δεξιά για Όχθο Πουλιού"

3ο) ΔΕΝ προσανατολισθήκαμε ΚΑΘΟΛΟΥ όπως θάπρεπε, όταν συναντήσαμε το πραγματικό μονοπάτι στο "σημείο καλής θέας" Εκεί θα έπρεπε να κατανοήσουμε ότι είχαμε τελειώσει με την παράκαμψη που κάναμε με το αμάξι και την πεζή άνοδο από τον χωματόδρομο(βλ. χάρτη με μαύρο) και να αναγνωρίσουμε το σημείο που ήμασταν στο χάρτη και έχοντας αυτό κατά νου θάπρεπε να φεύγαμε σε πορεία με το φαράγγι στο αριστερό μας χέρι. Αντ'αυτού επειδή φαινότανε και είδαμε μόνο τα σημάδια στα αριστερά(κατεύθυνση ΒΔ), παρέσυρα όλη την ομάδα προς λάθος κατεύθυνση, ενώ τα σημάδια του ίδιου μονοπατιού προς τα δεξιά (κατεύθυνση ΝΑ) τα είδε 1ος ο Λουκάς μόνο στην επιστροφή μετά την λανθασμένη 20λεπτη πορεία.

Η διαδρομή μας λοιπόν ήταν ΜΑΥΡΟ-ΚΙΤΡΙΝΟ αντί ΚΟΚΚΙΝΟ-ΚΙΤΡΙΝΟ όπως έπρεπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: