Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

ΛΕΓΡΑΙΝΑ-ΧΑΟΣ-ΑΡΧ.ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ-ΕΘΝ.ΔΡΥΜΟΣ ΣΟΥΝΙΟΥ-ΛΕΓΡΑΙΝΑ

Ιχνος διαδρομής στο WikiLoc εδώ...Photos #1 (Παναγιώτης)


Η διαδρομή του θέματος έγινε την Τετάρτη 2 Φλεβάρη με αναχώρηση από Αθήνα 08.30 και εκκίνηση από Λεγραινά στις 10.00, από το Πάρκινγκ της εκκλησίας Παναγιάς Ελεούσας. Η διαδρομή πέρασε από όλο το μήκος του ρέματος Αγ.Νεκταρίου μέχρι τον οικισμό Μεγάλα Πεύκα, συνεχίσαμε στο δάσος του Χάους όπου επίσκεψη και στάση και επιστροφή παράλληλα στην περίφραξη της ΕΒO και των αρχαίων πλυντήριων μεταλλευμάτων μέσα από τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Σουνίου μέχρι τα Λεγραινά.
Ευχάριστη εμπειρία η είσοδός μας για 350μ+350μ επιστροφή σε στοά των μεταλλείων Μεγ. Πεύκων. Η συνολική διαδρομή ήταν ~17Χλμ και καλύφθηκε σε ~4 ώρες 20λεπ. με επιπλέον ~1 ώρα διάλειμμα.
Κατάληξη για συνεστίαση στη ψαροταβέρνα "Η Μαρίδα" στη παραλία των Λεγραινών.
Για όσους ενδιαφέρονται για ισοζύγια θερμίδων πρέπει να συμβουλευτούν τον Metabolic Equivalent Table (MET) εδώ...
Για τη σημερινή μας δραστηριότητα, πούτανε Walking με ρυθμό 4 Χλμ/ώρα σε ελαφρές κλίσεις ας υποθέσουμε στην καλύτερη περίπτωση ΜΕΤ=3,5
Ο τύπος αναγωγής σε θερμίδες(Kcal) (Σημ Kcal=Θερμίδα όχι 1000 calories !) είναι: MET x 3,5 x ΒΑΡΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ(Kg)/200= Kcal/min .... άρα ένας οδοιπόρος 90 Kg ! σήμερα μαζί μας κατανάλωνε: 3,5 x 3,5 x 90 / 200= 5,5 Κcal/min Επομένως στις 4,5 ωρες πορείας κατανάλωσε : 4,5 x 60 x 5,5 = 1485 θερμίδες μόνο και φυσικά αν θέλουμε μεγαλύτερο μεταβολισμό θερμίδων θα πρέπει να ακολουθήσουμε δυσκολότερα μονοπάτια και για περισσότερες ώρες, ήτοι μέχρι το πολυπόθητο HIKING -που θέλουμε νάχουμε για όνομα του blog- απέχουμε όσο απέχει το σημερινό 3,5 από το 6 που δίνει ο πίνακας. πχ για μια ορειβατική πορεία 6 ωρων θα είχαμε 3400 θερμίδες !

Δεύτερη μοναδική εμπειρία της ημέρας, η επίσκεψη μετά από ευγενική πρόσκληση στο εργαστήριο Καλλιτεχνικής Οργανοποιϊας του FroNik που ήταν μαζύ μας στην πορεία. βλ. το blog του εδώ... , με ξεναγό τον δικό μας ΚαΠα βλ. blogs του ΚαΠα εδώ... και εδώ...

Τέλος, σχετικό έγγραφο με περιγραφή της διαδρομής 5(σελ23) και διαδρομής 7(σελ27) της Λαυρεωτικής που ακολουθήθηκαν βλ. εδώ... .