Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ...

Η αρχικά σχεδιασμένη διαδρομή























Για 1η φορά μετά από 29 διαδρομές !!! η ομάδα αναγκάστηκε να ακολουθήσει εναλλακτική διαδρομή για να τερματίσει χωρίς συμβιβασμούς ! μήκους πορείας μιας και αμφότερες (σχεδιασμένη και εναλλακτική) ήταν των 15χλμ.

Η εναλλακτική διαδρομή























Αιτία ήταν το χιόνι που είχε σωρρευθεί την τελευταία βδομάδα -αν και καλοκαιρία- στη ρεματιά κατά την άνοδο αλλά και σε υψόμετρο από 800μ και πάνω. Το ήδη ασαφές μονοπάτι - απλά ακολουθούσαμε τη κοίτη ρέματος - αλλά και το χιόνι δυσκόλεψαν αρκετά την άνοδο και ο χρόνος διπλασιάσθηκε.
Στα 890μ , μόλις 1500μ μακρυά απ΄το καταφύγιο και 200μ υψομετρικής διαφοράς, αποφασίστηκε η εγκατάλειψη της ανόδου και η επιστροφή από δασικό δρόμο και όχι απ΄την ρεματιά ανόδου. Δεν ήταν μόνον η διαδρομή μέχρι το καταφύγιο που θάταν χιονισμένη, σίγουρα και η κάθοδος από την -βαθύτερη- ρεματιά Αριούσα θάταν χιονισμένη κι αυτή.
Όλοι το γνωρίζουμε ότι και στο μέλλον είναι πολύ πιθανόν να ξανασυμβεί, είτε λόγω καιρού, είτε λόγω συνθηκών πεδίου κλπ αρκεί να υπάρχει η απαιτούμενη σύμπνοια για την αντιμετώπιση. Στην προκειμένη όχι μονάχα το ευχαριστηθήκαμε τελικά αλλά καταλήξαμε και σένα decadence μαγέρικο πρίν τη Μάνδρα όπου ...το διασκεδάσαμε υπό τους ήχους πανηγυρτζίδικων κλαρίνων.
Κι όποιος αντέχει ...δηλαδή !

Δεν υπάρχουν σχόλια: