Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015

In memoriam....Στον Γιάννη που άφησε, στις 2 του Αυγούστου 2015, νωρίς την παρέα.... ο τελευταίος αποχαιρετισμός από τον Τάσο για λογαριασμό όλων:
Έλαχε σε μένα το θλιβερό προνόμιο να  πω  δυο λόγια για τον οικογενειάρχη ,τον φίλο, τον συνάδελφο και τον συνοδοιπόρο  τον Γιάννη τον Σιάμπο.
Στα τριάντα και πλέον χρόνια της φιλίας μας, είναι κοινή η διαπίστωση ότι μας άφησες μια ζωντανή  παρακαταθήκη  αξιών ζωής,  που δεν συναντάς εύκολα..
Είναι γνωστό σε όλους  ότι,  η επαφή μαζί σου, αν όχι εξ υπαρχής, , έφερε πάντα  θετικό αποτέλεσμα  στη συνέχεια, ή σε ατομικό ή σε συλλογικό επίπεδο . Είτε στην οικογένεια με την  εξαίρετη σύζυγo και τα αξιαγάπητα  παιδιά σου, είτε στην επαγγελματική σου ζωή.
Από  όποια θέση υπηρέτησες τον Οργανισμό , βοήθησες όλους ανεξαιρέτως ακούραστα και ανυστερόβουλα με διάθεση και υπομονή, χωρίς ποτέ να δυσανασχετήσεις  και όχι μόνο .
Υπήρξες έμπρακτα συμπαραστάτης σε όσους είχαν  προβλήματα στη προσωπική τους ζωή χωρίς να φαίνεσαι.
Πάντα σε χαρακτήριζε η σύνεση , η μετριοπάθεια , η έμφυτη ευγένεια και ο σεβασμός.
Δίχως  ίχνος υπερβολής  ποτέ δεν ακούστηκε από σένα  η παραμικρή πικρή κουβέντα  για τον οποιονδήποτε.
Ήξερες να παραμερίζεις αυτά που  βλάπτουν και δεν ωφελούν και να προάγεις ό,τι είναι  καλό και χρήσιμο.
Όμως η μοίρα αποφάσισε αλλιώς
Αντιμετώπισες με απίστευτο κουράγιο και θάρρος αλλά και αστείρευτη δύναμη ψυχής το πρόβλημα με την υγεία σου . Σε αυτή σου την προσπάθεια είχες άξιο υποστηρικτή  την οικογένειά  σου , που με αυταπάρνηση έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν.
Οι θύμησες δεν φτάνουν, τα λόγια  δεν αρκούν να αποτυπώσουν τα όσα πρόσφερες σ΄αυτό το σύντομο αλλά ουσιαστικό  πέρασμά σου .
Γιάννη, να ξέρεις ότι στην μνήμη μας θα είσαι πάντα ζωντανός και ότι οι φίλοι είναι σαν τα αστέρια.
Δεν τα βλέπεις πάντα, αλλά είναι πάντα εκεί ψηλά, κοντά σου.

Καλό ταξίδι