Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

ΟΛΥΜΠΟΣ: (ΚΡΕΒΑΤΙΑ -ΡΑΧΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΑ - ΜΥΤΙΚΑΣ - ΣΚΟΛΙΟ – ΒΡΥΣΟΠΟΥΛΕΣ)Eξόρμηση στον Όλυμπο (30 Σεπτ. – 2 Οκτ. 2016) με τον ΠΟΑ.Θα υπάρχουν δύο υποομάδες που (εξορμώντας από διαφορετικές αφετηρίες) θα συναντηθούν στο καταφύγιο Γιόσσος Αποστολίδης.
1η. Ορειβατική που θα επιχειρήσει ανάβαση στον Μύτικα2ηΠεζοπορική που θα διασχίσει τα Ζωνάρια

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :
Παρασκευή : Αναχώρηση στις 17:30 για Λιτόχωρο (πεζοπορική ομάδα, διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο) ή καταφύγιο Κρεβάτια (ορειβατική ομάδα, ανάβαση με αυτοκίνητα).

Σάββατο:
Ορειβατική ομάδα: Ανάβαση από τη ράχη Μπαρμπαλά μέχρι οροπέδιο Μουσών και κατάληξη στο καταφύγιο Γιόσος Αποστολίδης, όπου και η διανυκτέρευση.
·    Ώρες πορείας: 8
·    ΥΔ: 1700μ.
·    ΒΔ: 3
Πεζοπορική ομάδα: Ανάβαση από Γκορτσιά μέχρι οροπέδιο Μουσών και κατάληξη στο καταφύγιο Γιόσος Αποστολίδης, όπου και η διανυκτέρευση.
·      Ώρες πορείας: 6
·      ΥΔ: 1600μ.
·      ΒΔ: 3

Κυριακή: 
Ορειβατική ομάδα: Ανάβαση από το λούκι του Μύτικα στη κορυφή και κατάβαση από Κακόσκαλα, στη Σκάλα. Συνέχεια προς το Σκολιό και κατάβαση στις Βρυσοπούλες.
·    Ώρες πορείας: 7
·    ΥΔ: 300μ.
ΒΔ: +2
Πεζοπορική ομάδα: Διάσχιση των Ζωναριών και ανάβαση στο Σκολιό. Στη συνέχεια κατάβαση στις Βρυσοπούλες.
·    Ώρες πορείας: 6
·    ΥΔ: 500μ.
·    ΒΔ: 2

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ :  
Από την Αθήνα θα ξεκινήσουν μαζί το απόγευμα της Παρασκευής, 30 Σεπτ.
Το πούλμαν αφού αφήσει στο Λιτόχωρο την «πεζοπορική ομάδα», θα προωθήσει την «ορειβατική ομάδα» μέχρι το τέλος του ασφαλτόδρομου πάνω από το χωριό Βροντού, απ' όπου θα παραλάβουν τους ορειβάτες 4Χ4 οχήματα για να τους ανεβάσουν στο καταφύγιο ΚΡΕΒΑΤΙΑ (περίπου 20΄ πιθανόν να υπάρχει κάποιο μικρό κόστος γι αυτό).
Έτσι οι δύο υποομάδες θα ξεκινήσουν από διαφορετικές αφετηρίες: 
Η "ορειβατική ομάδα" θα έχει αφετηρία το καταφύγιο "ΚΡΕΒΑΤΙΑ" και θα ανέβει στο οροπέδιο των Μουσών μέσω της "κόψης Μπαρμπαλά" ενώ η "πεζοπορική ομάδα" θα ξεκινήσει από τη θέση "ΓΚΟΡΤΣΙΑ" και θα φτάσει στο οροπέδιο των Μουσών μέσω Πετρόστρουγκας και Λαιμού. 
Οι δύο υποομάδες θα συναντηθούν το Σάββατο αργά το απόγευμα στο καταφύγιο Γιόσος Αποστολίδης, στο οροπέδιο των Μουσών, για διανυκτέρευση.
Την Κυριακή το πρωί θα ξαναχωρίσουν.
Η "ορειβατική ομάδα" θα επιχειρήσει ανάβαση στον Μύτικα από το Λούκι και στη συνέχεια θα προωθηθεί μέσω Κακόσκαλας στην κορυφή ΣΚΑΛΑ.
Η "πεζοπορική ομάδα" θα διασχίσει τα Ζωνάρια και θα φτάσει και αυτή στην κορυφή ΣΚΑΛΑ.
Στην κορυφή αυτή οι δύο ομάδες ξανα-ενώνονται και θα πάνε στην κορυφή ΣΚΟΛΙΌ (2.905 μ.) και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν κατάβαση στο ΚΕΟΑΧ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων των Ειδικών Δυνάμεων του Ελλ. Στρατούπεριοχή "ΒΡΥΣΟΠΟΥΛΕΣ", υψόμετρο 1.820 μ.), όπου θα περιμένει το πούλμαν για την επιστροφή (με στάση στην Ελασσόνα για φαγητό).